OBISKANOST SPLETNIH STRANI IN OGLAŠEVANJE

Pred vami so sveži podatki  o obiskanosti spletnih strani, ki so bili izmerjeni s pomočjo tehnologije Alexa (vir: www.radanpro.com ). Nobena raziskava ne more ponuditi prave slike razmer v slovenskem spletnem prostoru. S primerjavo nekaterih raziskav pa si približno sliko vendar lahko ustvarimo.

KAJ NAM STOLPCA PRIKAZUJETA?

Prvi stolpec nam prikazuje, katere slovenske spletne strani so najbolj obiskane. Meritev je izvedena s pomočjo servisa Alexa, ki vedno bolj precizno določa obiskanost spletnih strani. Trenutno je v raziskavo zajetih okrog 300 slovenskih strani. Če vaše strani ni med njimi jo vpišite tukaj: VPIS SPLETNE STRANI

NA KATERIH STRANEH OGLAŠEVATI?

Prikazani rezultati so zelo pomembni za oglaševanje na spletnih straneh. Raziskava MOSS zajema manjše število potencialnih spletnih založnikov oglaševalskega prostora, zato nam šele primerjava med stolpcema pokaže pravo sliko slovenskega spletnega prostora, čeprav moramo privzeti, da je raziskava MOSS natančnejša kot ALEXA. Žal je raziskava MOSS plačljiva, zato se marsikateri ponudnik oglaševalskega prostora ne odloči za vstop.

KAKO LAHKO PRIPOMOREM K BOLJŠIM REZULTATOM RAZISKAVE?

K boljšim rezultatom lahko pripomorete tako, da si naložite orodno vrstico Alexa toolbar.

Rezultati raziskave ALEXA za spletne strani, ki niso vezane na raziskavo MOSS, temveč jih je kot najbolj obiskane spoznal servis Alexa.
Vključene so vse strani v slovenskem spletnem prostoru, ki jih je servis Alexa zaznal kot najbolj obiskane spletne strani v Sloveniji.
Rezultati raziskave ALEXA za strani, ki so sodelovale v raziskavi MOSS
Vključene so strani, ki sodelujejo v raziskavi MOSS 2009.