|
|
Avtor: mile (---.dial-up.dsl.siol.net)
Datum: 01-11-07 08:36
Zgodilo se je tudi meni, osebi, ki je prisegala, da se ji to ne more zgoditi. Spoznal sem čudovito žensko, takšno kakršna je bila vedno v mojih sanjah. A tu nastane problem. Poročen sem že 20 let in z ženo živiva v nekakšnem sožitju, tako sem vsaj mislil, dokler nisem srečal nje.Šele sedaj sem dojel, da je moje življenje dolgočasno in moj zakon temelji na nekih pravilih, ki Bog ne daj da jih kdo prekrši. Sprašujem vas, kaj je bolj pošteno, ali, da ostanem ob ženi in mislim na drugo, ali naj ji na primeren način povem kaj čutim. Ne obsojajte me, ker to se lahko vsakemu izmed vas zgodi!

|
|
Odgovori na to sporočilo
|
|
Avtor: renato (---.dial-up.dsl.siol.net)
Datum: 01-11-07 13:36
Pred težko odločitvijo si se znašel, nič ti ne zavidam. Vprašaj svoje srce, ljubezni ne srečamo vsak dan, nekateri je nikoli v življenju. Mislim, da si po 20. letih preveč utečenega življenja prišel do faze, ki se ji reče naveličanost ali rutina. Najprej ti predlagam veliko komunikacije z ženo, če pa se stvari ne bodo rešile in bo tvoja misel pri drugi, sprejmi odgovornost in naredi nekaj, kar ti podzavest govori. Pa lep pozdrav Renato

|
|
Odgovori na to sporočilo
|
|
Avtor: marija (---.dial-up.dsl.siol.net)
Datum: 01-13-07 11:41
Nihče nima pravice, da bi ti sodil. Sprašuješ kaj ti je narediti. Predlagala bi ti, da najprej ugotoviš, če ni to le modna muha ali potrjevanje tvoje moškosti. Glede na to, da sta z ženo v dvajsetih letih verjetno veliko ustvarila in če ti je bila dobra žena, verjamem, da imaš občutek krivde. Predlagam ti, da se poskušaš čimveč osredotoćiti na svojo družino in ugotovi, kaj je tisto, ki pri ženski ki si jo spoznal prevladuje. V kolikor lahko doma kaj popraviš, ti svetujem, da na vrat na nos ne zgubiš glave. Če ti po vsem kar sem ti predlagala, še vedno hrepeniš po drugi, boš moral to opravičiti ne le pred svojo ženo amapak tudi pred otroci, če jih imata.
Za vse si moraš vzeti dovolj časa za razmislek. Naredi tako, da boš imel čisto vest, ker je to najpomembnejše.

|
|
Odgovori na to sporočilo
|
|
Avtor: xxxx (---.dial-up.dsl.siol.net)
Datum: 01-16-07 08:21
Ali nisi že malo prestar za takšne stvari? Očitno si izgubil glavo in se ne zavedaš, da si 20. let gradil nekaj, kar bi bil očitno pripravljen zavreči zaradi nekaj novega. Dobro razmisli!

|
|
Odgovori na to sporočilo
|
|
Avtor: zebra (---.dial-up.dsl.siol.net)
Datum: 01-16-07 08:28
Po vsem, kar sem doživel ti iskreno privoščim, da se pravilno odločiš. Najpomembnejši si ti, ker ko bo kdo drugi na tvojem mestu se ne bo spraševal za posledice. Sam sem dajal veliko, pa še vedno ni bilo dovolj in ugotovil sem, da nikoli nisem spoznal ljubezni. Premalo si napisal o sebi, da bi ti lahko konkretno odgovoril, vem pa nekaj, vse je možno izpeljati. Čas celi rane ima pa eno slabost, prehitro beži. Če si vse možnosti v zakonu izčrpal imaš dve poti, ali zatreti čustva v sebi in životariti ali nekaj storiti. Odločitev kaj boš naredil je samo tvoja. Pa lep pozdrav!

|
|
Odgovori na to sporočilo
|
|
Avtor: ivan (---.dial-up.dsl.siol.net)
Datum: 01-16-07 12:46
Hitro ukrepaj, da se ti ne bo zgodilo kot meni. Z velikim občutkom krivde sem taval okoli, potem pa kot strela iz jasnega žena oznani, da ima drugega. Šok, ki sem ga doživel je bil popoln!

|
|
Odgovori na to sporočilo
|
|
Avtor: renata (---.dial-up.dsl.siol.net)
Datum: 01-17-07 07:19
Ej Mile,Mile, res je da se to vsakemu lahko zgodi, zato si vzemi čas in dobro premisli. Ne odločaj se prehitro, da sam sebi ne skoplješ jame. Mogoče zveni preračunljivo, amapk verjemi, da je tako. Ljubezen lahko pride in gre in kaj boš potem naredil?

|
|
Odgovori na to sporočilo
|
|
Avtor: Martin (---.tirnet.net)
Datum: 01-22-07 13:54
Mislim, da se je to zgodilo še večini moškim, vsaj tistim, ki imamo že nekoliko daljši poročeni staž, kajti taka sprememba pri domači rutini nujno sproži vprašanje: kako naprej? V kolikor lahko ohraniita svojo vezo v tajnosti, seveda če sta oba za to,je najbolje to novo smetano polizati z obeh strani, kajti po nekem določenem času tudi nova veza postane rutinska in je vse po starem. Prav tako ni potrebno o tem seznajati zakonskega partnerja, kajti če ne veš potem tudi ne boli.

|
|
Odgovori na to sporočilo
|
|
Avtor: lea (---.dial-up.dsl.siol.net)
Datum: 01-24-07 09:08
Moje mnenje je, da če si ugotovil, da ti druga oseba predstavlja to, o čemer si sanjal, moraš biti dovolj pošten do sebe in do tvoje žene. Ne strinjam se s predhodniki, ki pišejo, da je najbolje molčati in živeti dvojno življenje. To, da tako in tako vsaka veza postane rutinska lahko izjavi le tisti, ki še ni doživel prave ljubezni oziroma ni še srečal prave partnerice. Največ zakonov propade prav zaradi rutine, kar pomeni ali, da si partnerja nikoli nista pomenila dovolj ali pa, da vsaj eden od njih ne naredi nič, da bi popestril vezo. Dobro premisli kakšne bodo žrtve, verjamem pa, da ne moreš živeti z nekom in misliti na drugo, zato bodi pošten in ukrepaj.

|
|
Odgovori na to sporočilo
|
|
Avtor: zdeno (---.dial-up.dsl.siol.net)
Datum: 01-25-07 11:02
Zakaj še posebej ženske takoj obsojajo ta dejanja, ker sem nekje prebral sttistiko, da v zadnjih 20 letih pri tem prednačijo prav ženske. S svojo emancipacijo so dosegle to, kar je bilo včasih pripisano predvsem moškim. Imam sodelavke, ki prav tekmujejo, katera bo osvojila več moških in skoraj vse so "srečno poročene", pa nevem kaj naj si mislim. Dejstvo je, da je kot povsod, tudi v medsebojnih odnosih zavladala demokracija in ženske jo na zviti način uporabljajo. Sicer pa se strinjam tako z moškimi kot ženskami, da v kolikor ni več pomoči (kaj smo, da bi bilo drugače storili je drugo vprašanje), ko v odnosu prevlada rutina. Imaš samo dve možnosti, pogum ali neizpolnjenjene želje.
Strinjam se s predhodniki, ki so napisali, da ni možnosti, da bi s prvo odločitvijo nikogar ne prizadeli. Mislim, da je resnica tista, ki se jo moramo posluževati, ker ta tako in tako enkrat pride na dan, pa še boljše se bomo ob tem počutili.

|
|
Odgovori na to sporočilo
|
|