|
|
Avtor: jelka (---.dial-up.dsl.siol.net)
Datum: 08-21-06 14:47
Kdo mi lahko razloži, zakaj se moški po 45. letu vedejo tako otročje?

|
|
Odgovori na to sporočilo
|
|
Avtor: Tone (---.dial-up.dsl.siol.net)
Datum: 08-21-06 14:50
Zakaj pa samo moški? Ali mislite Jelka, da je pri nežnejšem spolu kaj drugače?

|
|
Odgovori na to sporočilo
|
|
Avtor: sanja (---.dial-up.dsl.siol.net)
Datum: 08-21-06 14:55
Mislim, da med spoloma ni nobene razlike v vedenju. Vse izvira iz pomankanja samozavesti posameznika in nenazadnje premalo konstruktivnih pogovorov med partnerjema.

|
|
Odgovori na to sporočilo
|
|
Avtor: janez (---.dial-up.dsl.siol.net)
Datum: 08-21-06 15:00
Z jesenjo verjetno prihaja tudi čas depresij. Poletje je enim prineslo nove radosti, drugim nova razočaranja. Jaz sem med slednjimi.

|
|
Odgovori na to sporočilo
|
|
Avtor: ELLA (---.dial-up.dsl.siol.net)
Datum: 08-21-06 15:01
JANEZ, NIČ SE NE SEKIRAJ, PREŽIVELI BOMO. VELIKO JE TEBI PODOBNIH IN LEPO BI BILO, DA SE KAJ POGOVORIMO.

|
|
Odgovori na to sporočilo
|
|
Avtor: Janez (---.dial-up.dsl.siol.net)
Datum: 08-21-06 15:05
Se pravi še ena sorodna duša....
Kaj ko bi odprli klub razočaranih? mislim, da bi bil po številu članov eden največjih.

|
|
Odgovori na to sporočilo
|
|
Avtor: Edi (---.dial-up.dsl.siol.net)
Datum: 08-21-06 15:07
Jelka, vaša ugotovitev ni splošna. Spadam v to starostno skupino in se nimam za takšnega. Potrebno je imeti pravo partnerko, pa se ti to ne zgodi.

|
|
Odgovori na to sporočilo
|
|
Avtor: Jelka (---.dial-up.dsl.siol.net)
Datum: 08-21-06 15:13
se strinjam, vendar trdim, da morata oba partnerja biti "prava" kot pravite vi.

|
|
Odgovori na to sporočilo
|
|
Avtor: slavica (---.dsl.siol.net)
Datum: 08-22-06 07:51
Da. Oba partnerja morata biti prava. Tudi jaz sem razočarana. Globoko me je prevaral in prizadel. Toda vse bi še požrla, če bi med nama bil dialog. Meni je potrebna le odkrita beseda. Pač polomil sem ga, ali mi lahko oprostiš, kako bova naprej. Ali pa: sit sem te, naveličal sem se te, pojdiva narazen. Toda pri nas je tišina. Kar rečem, se zaletim v zid molka. Obrne se in zapusti prostor. BREZ BESED. Zapomnite si: v kakršnemkoli odnosu je prvo POGOVOR. Vse drugo je postranska stvar.

|
|
Odgovori na to sporočilo
|
|
Avtor: edi (---.dial-up.dsl.siol.net)
Datum: 08-22-06 07:57
Slavica, to, da ni pogovora je tipično za moškega, ki nima dovolj poguma, da bi ti povedal resnico. Kolebanje med drugo in teboj je tudi preračunljivost in zakaj bi govoril, ker lahko reče kakšno usodno besedo. lp Edi

|
|
Odgovori na to sporočilo
|
|
Avtor: alenka (---.dial-up.dsl.siol.net)
Datum: 08-24-06 15:16
Slavica nisi edina., kot smo že ugotovili. Pri meni je še huje: videvam ga z drugo, on pa trdi, da je to le prijateljica. Skratka slabič, ki si ne upa priznati.

|
|
Odgovori na to sporočilo
|
|
Datum: 08-25-06 08:23
Draga Alenka, misli nase in glej na otroke, če jih imaš. Jaz to prenašam že 2 leti. Bodimo pogumne, ker kot sem izkusila jok in tarnanje me nista nikamor pripeljala. Jaz vem, da imam čisto vest, on pa bo moral svoj zaplet razvozlati, kakor ga bo hotel. Ogromno in še več pa mi pomeni vera. Pa ne tista površinska, ampak sem se resnično poglobila vanjo. Sedaj šele vidim, kako lepo je živeti iz vere in po veri. Duhovniki jo nam premalo približajo. Berem knjige, ki me dvigajo in to je tisto, kar me je dvignilo iz tal. Uvidela sem, da se ne splača razbijati glave tam, kjer je zid. Tako malo let je, ki jih moramo preživeti in škoda da se ukvarjamo z ljudmi, ki si na prenizki stopnji razvoja za nas.

|
|
Odgovori na to sporočilo
|
|
Avtor: zora (---.dial-up.dsl.siol.net)
Datum: 08-26-06 13:53
Mi zna kdo razložiti, kateri je prvi korak, ki ga moraš narediti na poti, ko ostaneš izigran in razočaran. Hvala za odgovore

|
|
Odgovori na to sporočilo
|
|
Avtor: janez (---.dial-up.dsl.siol.net)
Datum: 08-26-06 15:30
Prvič moraš dojeti in sprejeti, da se je to zgodilo. Zaupaj vase in pomisli, da nisi edina ter da če zmorejo drugi zmoreš tudi ti!

|
|
Odgovori na to sporočilo
|
|
Avtor: jelka (---.dial-up.dsl.siol.net)
Datum: 08-26-06 15:32
Poslušaj Janezov nasvet in si zastavi jasne cilje za naprej. Poglej kaj je ostalo izven pogorišča tvoje zveze. Če boš gledala s pravimi očmi, boš videla veliko lepega. Vztrajaj!

|
|
Odgovori na to sporočilo
|
|
Avtor: jaka (---.dial-up.dsl.siol.net)
Datum: 08-27-06 08:32
Zora mislim, da je malo srečnežev, ki tega nikoli ne okusijo. Postavi se na trdne noge in zaćni na novo. Življenje je lahko zelo lepo!

|
|
Odgovori na to sporočilo
|
|
Avtor: xxx (---.dial-up.dsl.siol.net)
Datum: 09-04-06 16:15
kar trdo kožo moraš imeti, to je res. Začni se ukvarjati s kakšnim športom ali nekaj kar te veseli. Sigurno pa rabiš kar nekaj časa, da si opomoreš. Srečno!

|
|
Odgovori na to sporočilo
|
|
Avtor: sanja (---.dial-up.dsl.siol.net)
Datum: 09-08-06 11:13
Zora, preberite na blogu moj odgovor ga. Idi in članek "kdaj se spreminjamo in kaj nam pri tem pomaga". Za pogovor sem vam na razpolago na št: 090-142628. Lep pozdrav, Sanja.

|
|
Odgovori na to sporočilo
|
|
Avtor: maja (---.dial-up.dsl.siol.net)
Datum: 09-11-06 08:36
Se popolnoma strinjam, hkrati pa ugotavljam, da se takšni neradi pogovarjajo. Bojijo se, da bi se kje v pogovoru zapletli in izdali. Ker so slabiči, raje opazujejo dogajanje in čakajo na našo potezo. Medsebojni odnos naj bi temeljil na poštenju, tega pa oni ne zmorejo.

|
|
Odgovori na to sporočilo
|
|
Avtor: marko (---.dial-up.dsl.siol.net)
Datum: 09-12-06 08:38
Takrat začnemo dvomiti vase in se bojimo staranja. Najpogostejša oblika preverjanja je žal zanimanje nasprotnega spola za nas. Nekateri s tem samo pridobimo samozavest, drugi zgubijo glavo in si dajejo pravico "zaživeti nanovo". Pri tem pozabljajo na prehojeno pot in vrednote, ki so jih na njej ustvarili. Tako je moje mišlenje, ki pa ga nikakor ne vsiljujem drugim.

|
|
Odgovori na to sporočilo
|
|
Avtor: mery (---.dial-up.dsl.siol.net)
Datum: 09-15-06 12:47
Lepo, da tudi moški priznate svoja dejanja, ki pa mislim, da nis potrebno, da ste na njih ravno ponosni. Ko čustveno prizadeneš partnerja, zelo težko popraviš napako. Takrat se začnejo sumničenja, prepiri in začetek konca partnerstva, Le malo je tistih, ki uspejo popraviti nastalo škodo.

|
|
Odgovori na to sporočilo
|
|
Avtor: jasna (---.dial-up.dsl.siol.net)
Datum: 09-17-06 09:14
Tisti, ki je bil prevaran najbolje ve, kaj je to čustvena prizadetost. Rabila sem skoraj pet let, da sem prebolela, danes pa sem zadovoljna, da je vse to za mano, ker spoznanje, da me moj partner ni bil vreden vedno znova dviguje mojo samozavest.

|
|
Odgovori na to sporočilo
|
|
Avtor: renata (---.dial-up.dsl.siol.net)
Datum: 10-02-06 07:05
Ja in še res je- tudi moj zakon se je začel lomiti prav v teh nesrečnih letih. Obiskovala sva terapevta, ker sva si oba tako želela. Preveč dragocenega je bilo, da bi bilo vredno pustiti. Povem vam, da je veliko od nas žensk odvisno, kako se naši partnerji v teh letih počutijo. Bolj kot se jim boste posvečali, večji je njihov ego in manj možnosti za skok čez plot.

|
|
Odgovori na to sporočilo
|
|
Avtor: lepa (---.dial-up.dsl.siol.net)
Datum: 10-10-06 10:29
Čustveno prizadet človek, ne more normalno funkcionirati. Potreben je čas ali pa terapija, da se pozdravimo. Stanje nas pripelje do depresije, ta pa v bolezen. Čustveno prizadet je verjetno vsaj enkrat vsak, pa naj bo to v partnerstvu, starših, otrocih, kakorkoli že, nam takrat ni lepo.

|
|
Odgovori na to sporočilo
|
|
Avtor: ljubica (---.dial-up.dsl.siol.net)
Datum: 10-12-06 13:34
Zgodilo se je tudi meni. S partnerjem sem bila, ker naju je povezovala ljubezen, vsaj jaz sem tako mislila. Bil je poročen in mi od prvega dne, ko sva se spoznala zagotvljal, da je njegov zakon polomija in da se bo ločil. Verjela sem in čakala dolga leta. Nič od tega se ni zgodilo, zato sem vezo prekinila. Čustveno sem zelo prizadeta predvsem zaradi tega, ker je to tako na lahko sprejel. Nič ni naredil za najino ljubezen na katero je tako prisegal. Danes trpim in sem popolnoma uničena.

|
|
Odgovori na to sporočilo
|
|
Datum: 10-13-06 11:35
Glavo pokonci. Ni vreden, da si zaradi njega popolnoma uničena. Jaz sem namreč na drugi strani. Že 4 leta traja agonija, ko se moj mož ne more odločiti med ljubico in menoj. Ljubici obljublja in jo vleče, meni pa govori, da z njo ni prihodnosti, ker je veliko mlajša od njega. Igra dvoličneža. Naj ti ne bo žal, da si vezo prekinila. Jaz bi jo tudi pa si mislim, saj on rabi ločitev, ne jaz. Ljubici sem pa tudi povedala, kako si dovoli, da jo že tako dolgo vleče. Pa končno njen problem. Vsak mora plačevati za svoja dejanja. Želela sem ji s tem samo dobro, ker končno leta pa tudi grejo ali ne? Zato ne sekiraj se. Si bila pač prevarana (jaz tudi). Ampak nikoli ni prepozno, da si vezo prekinila. S takim, ki je neodločen ni prihodnosti. Če rabiš pogovor, sem ti na voljo, (saj ga rabim tudi jaz) te namreč zelo razumem. Končno razumem tudi ljubico svojega moža, samo njega ne. Vedno sem prisegala in še prisegam na poštenje. Do sebe in do drugih.

|
|
Odgovori na to sporočilo
|
|
Avtor: ljubica (195.250.212.---)
Datum: 10-15-06 17:49
Rada prebiram te stvari na forumu, ker se potem počutim malo manj prizadeta. Vidim, da marsikateremu ni prizanešeno. Hvala Slavica za tvojo spodbudo, počasi se pobiram.

|
|
Odgovori na to sporočilo
|
|
Datum: 10-16-06 09:11
Zelo dobra je tudi stran med.over.net, "partnerska in družinska posvetovalnica". Tam je marsikaj zanimivega. Tam vidiš veliko bede, ki je prisotna v partnerskih odnosih. Tako vidiš, da nisi osamljena v svoji stiski. Jaz gledam iz tega stališča: na koncu koncev ima katoliška cerkev prav. Greh je največje zlo človeštva. In prevara, laž, zahrbtnost, vse to je greh. Ko storimo greh, prizadenemo bližnjega. Meni je vera v veliko oporo. Če ne bi imela smisla življenja, bi bilo res vse brez smisla.

|
|
Odgovori na to sporočilo
|
|